sAMBUTAN HARI KEMERDEKAAN 2009

•August 18, 2009 • Leave a Comment

17 08 2009 merupakan permulaan sambutan hari kemerdekaan ke 52 tahun di sekolah menengah lok yuk kudat….

acara ini serentak dengan permulaan hari perhimpunan bersama sesi sidang pagi dan sesi petang….acara ini disempurnakan oleh pengetua sekolah menengah lok yuk kudat….

DSC083061

norliah dan farhan…..18 julai 2009

•July 19, 2009 • Leave a Comment

kemarin aku ambik gambar pasangan norlia dan farhan di kampung sungai karang kudat…

kedua-dua pengantin sangat sporting….try nak ambik yang terbaik untuk mereka….

terima kasih ambik aku sebagai OP kawin anda…thanks….

 

macro 9 july

•July 9, 2009 • Leave a Comment

hari ni masuk hutan depan rumah aku…bawa a700 dengan sp90 dan alien gun untuk memburu serangga serangga yang unik dan indah ciptaan ALLAH yang maha berkuasa.keindahan alam sebegini patut dinikmati oleh semua orang.setting untuk aktiviti macro hari ni adalah ss200/f20 dan iso 100….sewaktu program mengambil gambar ni,banyak nyamuk,,,,,lalang yang tajam…gatal habis badan aku…kesian kan….DSC05702

 

 

DSC05707

DSC05716

water drop shoot

•July 8, 2009 • Leave a Comment

hari ni aku belajar untuk ambik gambar water drop shoot….try and error banyak shoot yang tak menjadi.ada beberapa keping saja gambar yang berguna dan diedit untuk dimuatkan dalam blog ni..setup yang digunakan adalah sony a700,lens tamron sp90,2 f58,gelas dan pinggan kaca murah…botol mineral water digantung dan dibocorkan menggunakan jarum.membolehkan titisan air mengalir.kamera akan menggunakan mode manual focus,shutter speed 250,power untuk flash 1/4 zoom 24mm.iso200,apperature f9…..

hari anugerah sm lok yuk kudat 2009

•June 29, 2009 • Leave a Comment

ni adalah hari anugerah sm lok yuk kudat 2009….

saya cuma mengambil beberapa keping gambar kerana pada waktu itu saya bukan lah tukan ambik gambar yang dilantik….sekadar membantu kawan kawan dan dapat mengasah kemahiran mengambil gambar

aku suka makan cokelat…..

•June 26, 2009 • Leave a Comment

DSC04928cokelat ……

manis…….

cokelat…..

sedap……

cokelat…..

lemak……

tu sebab aku suka makan cokelat………..

cokelat…..

enak…….

cokelat……

lazat…….

cokelat…….

nyaman…….

tu sebab aku suka cokelat dan ambik gambar cokelat……..

macro dekat rumah

•May 17, 2009 • Leave a Comment

hari ni saya pergi shoot gambar untuk perkara yang saya paling minat iaitu macro…saya pergi ke semak samun berhampiran dengan rumah saya di kampung air kudat.objektif penggambaran hari ni mengambil seberapa banyak gambar berkaitan macro iaitu serangga atau pun tumbuhan….ini bagi memperlihatkan keindahan ciptaan ALLAH S.W.T yang tak mampu ditandingi…..ALLAHU AKHBAR….